PONT ROMÀ D’ARES
Pont pertanyent a la xarxa viària antiga de Confrides Ares-Alcoleja que sorteja el riu Ares en el lloc on els vessants es troben més prop. El pont té unes dimensions en la seua àrea de pas de 7 m. de llarg x 2 m. d’ample d’un sotáho arquege rebaixat fabricat en mampostería calcárea parcialment careada. […]

Pont pertanyent a la xarxa viària antiga de Confrides Ares-Alcoleja que sorteja el riu Ares en el lloc on els vessants es troben més prop.

El pont té unes dimensions en la seua àrea de pas de 7 m. de llarg x 2 m. d’ample d’un sotáho arquege rebaixat fabricat en mampostería calcárea parcialment careada. La llum de l’arc respecte a la llàmina d’aigua és de 4 metres des de la zona de pas. Constructivament parlant, manté dos cossos rectangulars, les piles, de 2 metres d’altura a tots dos vessants rocosos i consolidats en les ribes. Sobre aquests cossos constructius, s’alça, reduint el módul respecte a les piles, un arc semicircular rebaixat amb 12 dovelles de dimensions alternada en cadascun dels costats per a tancar amb una clau central. Sobre les piles, la bóveda i els vessants rocoses es munta els estreps que permeten unificar les estructures aportant una major distribució de càrregues. Els carreus en aquest cas semblen més irregulars sense una disposició ordenada, aparentment.

PONT ROMÀ D’ARES