LLAVADOR I FONT D’ARES
Conjunt de font, safareig i bassa de reg de la pedania d’Ares. En la font hi ha una inscripció amb data de 1941. Es tracta d’un safareig obert, amb coberta de dos vessants sobre pilars de mampostería. A prop hi ha una bassa de manera irregular. Tots aquests elements aprofiten els mateixos naixements d’aigua situats […]

Conjunt de font, safareig i bassa de reg de la pedania d’Ares. En la font hi ha una inscripció amb data de 1941.
Es tracta d’un safareig obert, amb coberta de dos vessants sobre pilars de mampostería. A prop hi ha una bassa de manera irregular. Tots aquests elements aprofiten els mateixos naixements d’aigua situats a prop de la població.

El llavador d’Ares del Bosc es troba situat a l’est de la pedania, en la seua part més alta, en l’entrada de la carretera des de Confrides, al costat de la piscina i la font d’Ares de 5 canelles d’aigua que prové dels naixements i les serres d’Aitana i la Serrella, aquest safareig és un dels més ben conservats de la Comunitat Valenciana i ha sigut escenari d’una coneguda sèrie de la televisió valenciana, L’ Alqueria Blanca. És un bé de rellevància local i actualment aquesta en projecte de rehabilitació per a millorar el seu rafal i el seu argilenc sòl.

LLAVADOR I FONT D’ARES