CAMÍ DE LA MARINA
El camí de la Marina, és el camí que unia les comarques de l’Alcoià-Comtat i la Marina, la ruta es compon de dos trams principals, el primer asfaltat i el segon empedrat, amb un recorregut dins del vessant Oest d’uns 3 km des d’Ares del Bosc. El primer tram té 3 punts ressenyables, primer la […]

El camí de la Marina, és el camí que unia les comarques de l’Alcoià-Comtat i la Marina, la ruta es compon de dos trams principals, el primer asfaltat i el segon empedrat, amb un recorregut dins del vessant Oest d’uns 3 km des d’Ares del Bosc. El primer tram té 3 punts ressenyables, primer la intersecció del “Pont Roma” o del “tio Quilic” a uns pocs metres del camí principal, segon el Badem del barranc d’Ares i tercer la caseta de Piana.

El segon tram, de terra i pedra ens endinsa en plena naturalesa, en els primers metres ens trobem amb diverses àrees de microreserves de flora, amb esment especial als Teixos existents més al sud de la Peninsula Iberica. Una mica més endavant ens trobem amb una cova de pedra seca, refugi que s’utilitzava de recer per als transeünts, el corriol continua transcorrent pel naixements d’aigua d’Ares, la Font de Macuc i la Font de la Gossa, on els veïns d’Ares gaudien de dies de festa.

Per ultime, entre penyes està el Passet de la Novia, nom provinent d’històries antigues, on una parella acabada casar de la Marina que es dirigia a passar el viatge de novis a Alcoi i en plena muntanya l’animal en el qual viatjaven s’espantà i la novia va caure i va morir, deixant el nom a aquest pas de penyes. I finalment el camí arriba a la seua part de major altitud, en el port de muntanya, on està el Corral del Port, antiga hospedería i que dóna accés a l’altre costat de la vall, terres ja de la Marina arribant al municipi de Confrides, on es pot continuar per camí o pista de terra.

CAMÍ DE LA MARINA